Internationaal Transportbedrijf Claessens BV

Geschiedenis

Wilhelm Claessens

In 1925 stond Wilhelm Claessens aan de wieg van het huidige Internationaal Transportbedrijf Claessens BV in Schimmert. Wilhelm ging naar Maastricht om een kostuum te kopen, maar kwam terug met een paard. Hij kocht er een kar bij en het transportbedrijf was geboren. Met paard en wagen begon hij met het vervoer van varkens naar het slachthuis. In 1927 zette Wilhelm Claessens de eerste vrachtwagen in, een T-Ford. Hiermee reed hij melk naar de melkfabriek; geleidelijk breidde hij zijn zaak uit en na verloop van tijd vervoerde hij niet alleen melk, maar ook vruchten, meel, kunstmest en kolen door de hele regio.

Met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog moest Wilhelm Claessens noodgedwongen overstappen naar paard en wagen en een vrachtauto op gas, maar na de bevrijding pakte hij de draad weer op als vanouds. In die dagen van wederopbouw voerde hij de transporten uit met een in 1934 aangekochte Diamond en een door de regering toegewezen Berliet; later werd dit nog uitgebreid met achtergebleven legervoertuigen. In 1954 werd de eerste DAF aangekocht en in 1957 werden de eerste internationale transporten (suikerbieten) uitgevoerd. Ook werden in dat jaar de eerste transporten van tegels vervoerd naar Duitsland.


Vijfendertig jaar na de oprichting

In 1960, namen de vier zoons van Wilhelm Claessens het bedrijf over van hun vader. Telde het wagenpark van het transportbedrijf in die dagen ruim tien auto's, aan het begin van de jaren '70 was dat al uitgegroeid tot meer dan het dubbele. Met name door het transport van tegels en luchtvracht maakte het bedrijf in de jaren zeventig en tachtig een enorme groei door.


De derde generatie

Na ruim dertig jaar van gezonde ontwikkeling ging het bedrijf in 1993 over op de derde generatie, de twee broers Hen en Bert Claessens. Het transportbedrijf is sinds 2000 getoetst aan het uiterst strenge veiligheid en kwaliteitsonderzoek SQAS.

In de loop der jaren heeft Internationaal Transportbedrijf Claessens BV zich grotendeels gespecialiseerd in zowel complete als ook deelzendingen, met name naar Benelux en Duitsland. Ook rijden de wagens van Claessens naar Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Uiteraard verzorgt Claessens ook transporten naar landen als Spanje, Italië, Engeland en Scandinavië.

Met gerenommeerde klanten in de portefeuille heeft Internationaal Transportbedrijf Claessens BV een geheel eigen plek in de Limburgse, Nationale en Internationale Transportwereld veroverd. De firma Claessens te Schimmert is een vaste waarde. Zowel haar reputatie als haar financiële stabiliteit pleiten sterk in haar voordeel. Ze is heel erg aanwezig in het internationale vervoer, maar blijft niet minder stevig verankerd in haar geboortegrond, dankzij het vertrouwen van enkele Limburgse opdrachtgevers.

De toekomst ziet het transportbedrijf dan ook met vertrouwen tegemoet.